Kozoroh

Obecně

Tento únor ani březen nebudou přát lásce, spíš víc práci, vašim cestám a rodinným setkáním. Saturn totiž obecně více přeje vztahům s blízkými lidmi, poznávejte jejich důležitost. Do stabilních vztahů se může vrátit vášeň hlavně v květnu, nezadaní v tu dobu mají příležitost nalézt partnera. V červnu se budete chtít prosadit v práci a pocítíte touhu vyhrávat při jednáních s klienty. Měli byste být ale opatrní, abyste získali všechny administrativní podklady. Počátkem prázdnin může váš osobní život ovlivnit někdo, kdo s vámi čerstvě vstoupí do přátelství, nebo příbuzenství. Nemusí to být milenec, přesto člověk, který vám dá nový pohled na rodinné vazby. Dostatek inspirace a touhy po porozumění v práci i vztazích přinesou podzimní měsíce. Mnoho času strávíte v práci a na cestách. V říjnu je vhodné období pro zkrášlení a vylepšení domova. V měsíci říjnu může přijít duševní ochlazení ve vztazích, i pocit osamělosti. Vše se ale oslabí. K netrpělivosti vás bude vyzývat Advent, při nákupech dárků se ovládejte.

Láska

Musíte víc projevovat emoce. Tento rok budete trochu více o zaměření na jiné kvality, než je jen sex. Pozitivní vazba mezi Saturnem a Neptunem znamená, že jste možná objevili někoho, kdo vám může zůstat blízký nadlouho, i díky nezvyklé fantazii. Proto se snažte si ho udržet, už jen proto, že je tak dobrý v erotické oblasti. Krásný bude květen a červen, v té době buďte aktivní ve vzájemném milostném sbližování. V listopadu se s partnerem určitě můžete vydat na dovolenou.

Zdraví

Pokud máte chronické problémy s kostmi či kůží, nechejte si doporučit správné lékaře. Na rukách a nohách půjde o větší problém, svěřte se do péče kvalifikovaných lidí. Potřebovali byste lázně, nejlépe někde v březnu či červenci, kdy se vše může dobře hojit. Chraňte si taky duševní zdraví, nejezděte automobily po příliš zablokovaných silnicích, občas se vydejte meditovat a pracovat na zahradu. Později v listopadu se vám může zdát, že se díky vaší trpělivosti zdravotní okolnosti vylepšují.

Práce

Můžete pracovat na své kariéře a jistějších výdělcích, než které jste sami očekávali. Pokud jste se rozhodli být zaměstnáni ve správě majetku, bankách nebo energetických závodech a rafinériích, udělali jste dobře, zlepší to sociální stabilitu vaší rodiny. Klidně si zvolte i účetní povolání, bude stejně výhodné. Taky můžete lépe nakládat s přístroji a jejich pronájmem a prodejem. Zdá se ale, že někteří z vás v dubnu a říjnu upadnou do laxní pasivity, proto pozor na nadřízené.

Peníze

Tento rok máte jistotu v příjmech, které vám chodí s pravidelností na účet, když jste ochotnější provádět, co je právě nutné, i když se tím nebavíte. Je to pro vás lepší, i když jste jako zaměstnanci při odměnách závislí na šéfově náladě. V březnu nenakupujte věci do domácnosti, Mars vám dělá problémy, stejně jako vás Venuše nutí šetřit v říjnu. Chtěli byste více získávat z rodinného dědictví, ale nějak není možné si ho plně užívat, domlouvejte se na něm lépe s partnerem a sourozenci.