Třešně chrání srdce před chorobami

V době třešní by si sladké šťavnaté peckovice neměl upírat nikdo. Rudé plody totiž obsahují obrovské množství antioxidantů, které prospívají srdci a celé oběhové soustavě. Pravidelná konzumace třešní a přírodních šťáv z nich vyrobených může ochránit krevní pumpu před řadou vážných chorob. Antioxidanty z třešní mají totiž silně protizánětlivé účinky.

Třešně
by si neměl odpírat nikdo. Jsou zdraví prospěšné.
 

Třešně by si neměl odpírat nikdo. Jsou zdraví prospěšné.

Konzumace třešní vede u člověka k celkovému poklesu zánětlivých epizod v těle. Podle expertů je však významné to, že k poklesu zánětů dochází i v klíčových oblastech, jako jsou tuk na břiše a srdce.

Při laboratorních pokusech s hlodavci vědci z Michiganu pozorovali, že došlo ke snížení zánětů v oběhové soustavě po konzumaci třešní i tehdy, když zvířata dostávala potravu velmi bohatou na cholesterol.

Podle všeho jsou účinnými látkami barviva antokyany, která dávají nejen třešním červenou, červenofialovou až temně modročernou barvu.